Home

 

hans-arendse

Mijn naam is Hans Arendse van Paardenservice thermografie en ik ben specialist in de thermografisch diagnostiek bij paarden. Sinds 2003 voer ik al succesvol thermografische onderzoeken bij paarden uit, en weet ik aan de hand van de thermografische beelden de probleemplaatsen bij een paard perfect in beeld te brengen. En wat nog belangrijker is, ik kan in de meeste gevallen u een passend advies geven om deze problemen op te laten lossen, zonder dat dit extreem hoge kosten met zich meebrengt.

Ik voer alle onderzoeken op locatie uit zodat u niet met uw paard hoeft te reizen wat enorm veel stress voorkomt en een betrouwbaarder resultaat geeft.

Onafhankelijkheid

maken van een thermografie opnamen

maken van een thermografie opnamen

Ik werk volkomen onafhankelijk en heb geen belangenverstrengeling in de samenwerking met de therapeuten die uiteindelijk de paarden kunnen gaan behandelen. Vanuit mijn praktijk weet ik wel exact wie goed werk levert, en die therapeuten worden vrijblijvend aan mijn klanten aanbevolen. Zelf behandel ik geen paarden, verkoop geen randartikelen en schrijf geen dure therapieën voor omdat ik zie dat de oplossing vaak betrekkelijk “eenvoudig” en goedkoop kan zijn.

Ontwikkeling

In 2003 is thermografie bij paarden door Paardenservice ontwikkeld om specifieke problemen bij paarden op te sporen. Vanuit mijn hoefsmid ervaringen kwam ik zeer regelmatig in contact met paarden die vage klachten hadden en waar geen exacte diagnose kon worden gesteld.

Met behulp van een uiterst gevoelige IR camera breng ik de temperatuursverschillen in het paard volledig in beeld, waarmee de probleemgebieden gelokaliseerd worden. Thermografie is betaalbaar, uiterst betrouwbaar en volkomen veilig (er komen geen stralen vrij).

Wanneer Thermografie toepassen

Thermografie wordt veel toegepast bij paarden die een onregelmatig looppatroon of vage kreupelheden hebben, verzet tonen, bokken, steigeren, moeilijk kunnen inbuigen, kortom problemen waar men regulier geen adequate oplossing voor kan vinden.

Steeds vaker wordt Thermografie ook preventief toegepast omdat ik met mijn methode in staat ben om opkomende blessures al in een zeer vroeg stadium in beeld te brengen, nog voordat de blessure zich zal openbaren.

Thermografie is ook een goede aanvulling op de keuring van een paard bij aankoop. U krijgt een volledig beeld van het paard en “verborgen” problemen komen in beeld.

Ik ben de oprichter van het ICETD, het enige opleidingscentrum voor thermografish onderzoek bij paarden, heb ik een onderzoeksmethode ontwikkeld welke vandaag de dag als standaard geldt in de paarden thermografie

Hans Arendse, specialist thermograaf bij paarden

previous arrow
next arrow
ArrowArrow
Slider